Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ropogós kérgű, isteni gluténmentes kenyér

Szalontai Ildikó
2017. 11. 07. 22:01:04
Ropogós kérgű, isteni gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

180 gram Szafi free világos puha kenyérliszt

100 gram Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék

170 gramm gluténmentes zabpehelyliszt

50 gramm lenmag és napraforgómag vegyesen

1 csomag gluténmentes porélesztő

két tk. cukor

két tk. só

6-7 dl langyos víz (gyúható, nem túl lágy állagú legyen)

Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a langyos vizet és robotgép dagasztójával dagasztjuk 2-3 percig. Letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra légkeverésen. A kelesztés után átgyúrjuk a tésztát, ketté vesszük és két cipót formálunk belőle. Három helyen bevágjuk, még egy kicsit letakarva 10 percig kelesztjük. Ezt követően 1 órán át sütjük 200 fokon. Rácson hagyjuk kihűlni, 4-5 napig friss, de le is fagyasztható. Langyosan még ropogós héjjal a legjobb, nem lehet abbahagyni a falatozást friss zöldségekkel, felvágottakkal.

   

 

Keresés