Ropogós kérgű, isteni gluténmentes kenyér

Hozzávalók:
180 gram Szafi free világos puha kenyérliszt
100 gram Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék
170 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
50 gramm lenmag és napraforgómag vegyesen
1 csomag gluténmentes porélesztő
két tk. cukor
két tk. só
6-7 dl langyos víz (gyúható, nem túl lágy állagú legyen)
Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a langyos vizet és robotgép dagasztójával dagasztjuk 2-3 percig. Letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra légkeverésen. A kelesztés után átgyúrjuk a tésztát, ketté vesszük és két cipót formálunk belőle. Három helyen bevágjuk, még egy kicsit letakarva 10 percig kelesztjük. Ezt követően 1 órán át sütjük 200 fokon. Rácson hagyjuk kihűlni, 4-5 napig friss, de le is fagyasztható. Langyosan még ropogós héjjal a legjobb, nem lehet abbahagyni a falatozást friss zöldségekkel, felvágottakkal.