Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ár:
3.870 Ft
Menny.:db
Egységár: 64,50 Ft/tabletta
Gyártó: Natur Tanya®

Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula

Várható szállítás:* 2023. június 02.

Egyedi HTML modul 1

Kérdés esetén kérem vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Leírás és Paraméterek

ZERVES C ULTRA - ÚJ TOVÁBBFEJLESZTETT TITÁN-DIOXID MENTES, CSIPKEBOGYÓS C-VITAMIN FORMULA

1500 mg-os, nyújtott hatóanyagleadású, csipkebogyós C-vitamin tabletta. A megfelelő immunitáshoz, az immunrendszer és az idegrendszer egészségére.Magas hatóanyagtartalmú 1500 mg C-vitamin formulánk, laborban igazolt nyújtott (retard) hatóanyagleadással, 6 órán keresztül folyamatos C-vitamin ellátást biztosít!

 • KÖNNYEN NYELHETŐ FILMTABLETTÁK MAGAS, 1500 MG C-VITAMIN TARTALOMMAL
 • ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ CSIPKEBOGYÓ KIVONATTAL
 • NYÚJTOTTAN, FOKOZATOSAN SZABADUL FEL A SZERVEZETBEN
 • 6 ÓRÁN KERESZTÜL FOLYAMATOS C-VITAMIN ELLÁTÁST BIZTOSÍT
 • A RETARD HATÓANYAGLEADÁSÁT FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN TÖRTÉNŐ VIZSGÁLATTAL TÁMASZTJUK ALÁ
 • VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
 • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
 • ÚJ TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA, SZÍNTELEN BEVONATTAL
 • NAPONTA 1 TABLETTA, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

 SZERVES C ULTRA - Új továbbfejlesztett titán-dioxid mentes, csipkebogyós C-vitamin formula

ÚJ TOVÁBBFEJLESZTETT FORMULA

Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy termékeink lehetőleg ne tartalmazzanak mesterséges tartósítószereket, színezéket és aromákat, ezért a Natur Tanya® SZERVES C ULTRA termékünk újraformulázásra került.

Kikerült belőle a színezékként használt riboflavin és titán-dioxid és az imént említett összetevőket olyan összetevőkkel helyettesítettük, amelyek biztonságosak és egyben a színtelen (átlátszó) bevonat részeként funkcionálnak.

A NATUR TANYA® SZERVES C ULTRA TERMÉKÜNKET ÚGY FEJLESZTETTÜK, HOGY A BENNE LEVŐ C-VITAMIN TARTALOM FOLYAMATOSAN, (RETARD MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSSAL) ELNYÚJTOTTAN SZABADULJON FEL A SZERVEZETÜNKBEN, ÍGY 6 ÓRÁN ÁT FOLYAMATOS ELLÁTÁST BIZTOSÍT A SZERVEZET SZÁMÁRA.

EZT LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKKEL TUDJUK ALÁTÁMASZTANI.

Vizsgálati eredmények:

 • C-vitamin tartalom, 1 óra: 26,7% (Követelmény: 20-45%)
 • C-vitamin tartalom, 6 óra: 66,9% (Követelmény: 60-90%)

C-VITAMIN FARMAKOKINETIKA

AZ ALÁBBIAKBAN ISMERTETNÉNK RÖVIDEN A C-VITAMIN FARMAKOKINETIKÁJÁT (SZERVEZETBEN LEVŐ SORSA)

1)     Bélrendszeri felszívódás

A C-vitamin vízoldékony vitamin, a vékonybélben szívódik fel, nátriumfüggő aktív transzport mechanizmus révén. A C-vitamin felszívódása megközelítőleg 80-90%-os hatékonyságú 30-180 mg bevitel esetén. A transzportrendszer telítődése miatt, a felszívódás hatékonysága fokozatosan csökken, magasabb beviteli mennyiségek esetén. 

2)     Szállítás a vérben és a plazmakoncentrációk ingadozása

A vér plazmában a C-vitamin szabad aszkorbát-anionként szállítódik, és nem azonosítottak még konkrét kötő fehérjét. Amikor a napi C-vitamin-bevitel mértéke növekszik, a plazmaaszkorbát-koncentráció is nő egy szigmoid (S-alakú) profil szerint. Az alacsony plazmaaszkorbát-szintű személyeknél, amikor nő a C-vitamin bevitelének mértéke, a plazmaaszkorbát-koncentrációt markáns emelkedés figyelhető meg, egészen a mintegy 50 µmol/L értékig, amit 60-100 mg/nap C-vitamin-bevitellel értek el.

Amint a C-vitamin bevitele meghaladja a napi 100 mg-t, a görbe progresszív laposodása következik be, mígnem a körülbelül 70-80 µmol/L-nél éri el a platót. Ezek a magas plazmakoncentrációk csak a napi több mint 200 mg dózisok tartós bevitelével tarthatóak fenn.

A nők kisebb C-vitamin-bevitellel érik el a platót a plazmaaszkorbát-koncentrációban, mint a férfiak, de a plazmakoncentráció értékének platója hasonló a nőknél és a férfiaknál. Fontos megjegyezni, hogy a plazma aszkorbát-koncentráció csökken a terhesség folyamán, és ez koncentráció kisebb a dohányosoknál, mint a nem dohányosoknál. 

3)     A szövetekben való disztribúciója és anyagcseréje

A C-vitaminból minden szövetben eloszlik. A vitamin hatékonyan szállítódik el a sejtekbe redukált (aszkorbát) és oxidált (dehidroaszkorbát) formájában aktív és fakultatív szállítórendszerek révén, az említett sorrendben

4)     A szervezet raktárai és az anyagcsere-veszteségek 

A beviteltől függően a C-vitamin összmennyisége a szervezetben felnőtt férfiaknál a farmakokinetikai modellek szerint a kevesebb mint 0,3 grammtól,  1,5 -2,0 grammig változó.
Az egészséges, nem dohányzó, 20-45 éves férfiaknál a C-vitamin maximum metabolikus veszteségei a becslések szerint napi mintegy 40-50 mg-t tesznek ki, ami körülbelül 45 -50 µmol/L plazmaaszkorbát-koncentrációnak felel meg. A nőket érintően nincsenek elérhető adatok az anyagcsere-veszteségekről, valamint a dohányosoknál magasabb az ilyen veszteségek mértéke, mint a nem dohányosoknál hasonló mértékű C-vitamin-bevitel esetén.

5)     Elimináció

A fel nem szívódott C-vitamin megtalálható a székletben, de az érintetlen aszkorbát és metabolitjai főképpen a vizelettel távoznak.  A plazmaaszkorbát-koncentráció és/vagy a C-vitamin-bevitel növekedésével fokozódik az aszkorbát vesén keresztüli kiürítése.

Felnőtteknél a vizelet az aszkorbát kiürítésének fő útvonala, és napi 100 mg C-vitaminbevitel esetén a C-vitamin lenyelt dózisának megközelítőleg 25 százaléka választódik ki a vizeletben. A Bizottság azt is megjegyzi, hogy alacsony plazmaaszkorbát-koncentrációnál is ürítődik aszkorbát a vizelettel, és, hogy az aszkorbát vizelettel történő kiürítésének mértéke markánsan fokozódik a 45-60 µmol/L-nél magasabb plazmaaszkorbát-koncentrációknál.  (forrás: EFSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies), 2013. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for vitamin C. EFSA Journal 2013;11(11):3418, 68 pp.)

FONTOS INFORMÁCIÓ: A sejten belüli aszkorbátkoncentrációk görbéi a C-vitamin-dózisok függvényében egészséges, nem dohányzó férfiaknál és nőknél arról tanúskodik, hogy a PLATÓKAT A NAPI MINTEGY 100-400 MG DÓZISOKKAL ÉRTÉK EL.

TEHÁT NAPI, 400 MG-OS ÉS NAGYOBB BEVITELI MENNYISÉGEK (HAGYOMÁNYOS ÉS NEM RETARD C-VITAMIN) ESETÉBEN, A C-VITAMIN PLAZMAKONCENTRÁCIÓJA NEM EMELKEDIK, RÉSZBEN A VIZELETTEL TÖRTÉNŐ FOKOZOTT C-VITAMIN-KIVÁLASZTÁS MIATT.

(forrás: Levine M, Conry-Cantilena C, Wang Y, Welch RW, Washko PW, Dhariwal KR, Park JB, Lazarev A, Graumlich JF, King J and Cantilena LR, 1996. Vitamin C pharmacokinetics in healthy volunteers: evidence for a recommended dietary allowance. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America,93, 3704-3709., Levine  M,  Wang  Y,  Padayatty  SJ  and  Morrow  J,  2001.  A  new  recommended  dietary  allowance  of  vitamin  C  for  healthy  young  women.  Proceedings  of  the  National  Academy  of  Sciences  of  the  United States of America,98, 9842-9846)

CSAK A PAPRIKÁBAN TALÁLHATÓ C-VITAMIN?

A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között. 100 gramm csipkebogyó  átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).

csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt. A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják.

Forrás: http://www.gyogynovenylap.hu/csipkebogyo/

A C-VITAMIN HOZZÁJÁRUL:

- a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
1az immunrendszer normál működéséhez
1az idegrendszer normál működéséhez
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
- a vas megfelelő felszívódásához

KINEK AJÁNLJUK? 

-          Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni

-          Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén

-          Kismamáknak vitaminkiegészítésre

-          Dohányzás estén

-          Szépségápolás támogatására

-          Vashiányos személyeknek

-          Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére

-          Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére

-          Betegséget követő felépülés időszakában

Nettó tömeg: 113,4 g (60 db)

Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnővelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz), színtelen bevonat [fényező anyagok (polivinil-alkohol, polietilén-glikol), talkum], csipkebogyó (Rosa canina L.) termés kivonat, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, bő folyadékkal lenyelve.

Adagok száma a termékben: 60

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

C-vitamin

1500 mg (1875%*)

Csipkebogyó (Rosa canina L.) kivonat

20 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.   

 Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 28450/2022

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.

Az ebiomarket.hu webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: harmonia@ebiomarket.hu

* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az online biobolt (webshop) a paleo, a kompromiszumos, a diabetikus, cukormentes, lisztmentes, gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, laktózmentes, organikus élelmiszereket kedvelő és kereső vásárlói igényeket igyekszik kielégíteni melyekhez fontosnak tartjuk a természetes alapanyagokból készített kozmetikumok kínálatát is.

Diabetikus termékek: 

a cukorbetegek és diétázók egyaránt megtalálják üzletünkben a számukra megfelelő egészséges alapanyagokat, édességeket illetve a vércukorszint csökkentést segítő étrend kiegészítőket, gyógynövény termékeket.

Bio-, reformélelmiszerek: 

aszalt gyümölcsök, csírák, cukorhelyettesítők, édesítőszerek, diabetikus termékek, Natrium glutamát mentes ételízesítők/fűszerek, gabonafélék, gluténmentes termékek, lekvárok, mézek, olajok, pelyhek, fasírtporok, puffasztott, extrudált termékek, tönkölytészták, 100%-os gyümölcslevek, szörpök, teák,  gabonakávék, tejtermék-helyettesítők, csemegék.

Gyógynövények: 

étrend-kiegészítők, vitaminok, 100%-os, hidegen sajtolt magolajok, alkoholos kivonatok, kolloidok, gyógyteák, ganoderma termékek, zsírégető, fogyasztó teák, gyógynövényes krémek, balzsamok, fül- és testgyertyák, gyógynövényes krémek. 

Kozmetikumok, krémek: 

natúr szappanok, fürdősók, SLS mentes samponok, tusfürdők, Parajdi és Himalája fürdősók, 100%-os tisztaságú illóolajok. Shea vaj, kakaóvaj, argán olaj, mandulaolaj.

Paleolit termékek:

maglisztek teljes választéka, lisztkeverékek, tészták, édességek, édesítőszerek, csokoládék, kókusztermékek, étrend kiegészítők, vitaminok, homoktövis termékek, goji, natur, sózatlan magok,

Ezenkívül a kompromisszumos paleolit termékek is megtalálhatók: zabpehelyliszt, zabkorpa, zabpehely, magasabb szénhidrát tartalmú maglisztek, aszalt gyümölcsök, zabital, zabkrém. Cukormentes lekvárok, gyümölcslevek.

Öko-tisztítószerek: 

mosódióhéj, mosóparfűm, foszfátmentes folyékony mosószerek, öblítők, folyékony szappan.

Szendi Gábor könyvei, Mezei Elmira és Posta Renáta szakácskönyvei nagy választékban megvásárolhatóak. A könyvek kínálatában további, az egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatos fontosabb, napjainkban keresettebb könyvek is megtalálhatóak.

Keresés