Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Méregtelenítés és böjt

Méregtelenítés és böjt

Megérkezett a tavasz, elkezdődött a böjt, a méregtelenítés időszaka, mely önmérsékletre tanít. A böjt és a méregtelenítés szinte az összes világvallás szerves részét képezi.

Szinte minden vallás kiemelten hangsúlyozza a böjt fontosságát. Azt tanították, hogy segítségével közelebb kerülhetünk Istenhez, mivel nemcsak a test, hanem a lélek és a szellem is megtisztul.

Ha nem is vagyunk vallásosok, vagy csak nem követjük ezt a rituálét, érdemes a szervezetünk tisztítására, méregtelenítésére ezt az időszakot kihasználni. Sokan tartanak ilyenkor különböző böjtöket, méregtelenítő kúrákat, azzal a céllal, hogy szervezetükből eltávolítsák az ott felhalmozott méreganyagokat.

Mi is az a méregtelenítés?

Az átlagember részére ez azt jelenti, hogy a szervezetben lévő, károsnak gondolt salakanyagokat eltávolítsák különböző természetes anyagok használatával. Orvosi értelemben a testbe bekerült mérgező vegyi anyagok szervezetből való eltávolítását, semlegesítését jelenti, mely korházi körülmények között, orvosi felügyelettel történik.

A természetgyógyászatban sok fajta böjt és méregtelenítő kúra, vagy ezek kombinációja található, melyek inkább a néphagyományokból, népi gyógyászatból merített tapasztalatok alapján vélünk hatásosnak, azonban konkrét orvosi és élettani bizonyítással nem rendelkeznek.

Természetesen vannak mindig olyan „Guruk”, akik minden megalapozottság nélküli, beazonosíthatatlan összetevőkkel rendelkező csodaszereket kínálnak borsos áron, annak ígéretét adva, hogy minden egészségügyi problémánkat, túlsúlyunkat megoldja az ő tisztító és méregtelenítő terméke. Ne higgyünk a mesékben, főleg, ha az egészségünkről van szó!

Egy biztos, hogy alaposan járjuk körbe a témát, mielőtt belekezdünk. Érdemes orvosunkkal is konzultálni, ha valamilyen kezelés alatt állunk, vagy tartósan kell orvosságot szednünk. A részünkre megfelelő kúra és módszer kiválasztását követően már csak a kitartásunkra van szükség, hogy a méregtelenítésünket sikerrel végig vigyük!

Szokásunkhoz híven konkrét, és mindenkire használható megoldással nem szolgálunk, hiszen minden embernek más-más kúra tesz jót. Mi csak segítséget nyújtunk olyan termékek árusításával, melyek hasznos segítséggel lehetnek a választott kúra sikeres és eredményes befejezéséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészséges életmód

Keresés