Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Menü

Gluténmentes zsömle

Gluténmentes zsömle

Mivel a párom ízületi betegségét teljesen rendbe tette a gluténmentes étrend, ezért előtérbe került a gluténmentes sütés-főzés. A gluténmentes kenyér után felmerült, hogy zsömlét szeretnénk fogyasztani, de hogyan készüljön! Íme a recept ami nekünk bevált:

Hozzávalók: 9 zsemléhez:

450 g zabpehelyliszt 

2 evőkanál kókuszolaj
2 kávéskanál só (nekem ebből több kellett, megkóstoltam nyersen)
2 teáskanál cukor
2 evőkanál lenmag
1 csomag szárított élesztő
5 dl langyos víz
1 púpos evőkanál útifűmaghéj, kb. 50 ml vízben áztatva

Elkészítés:
A langyos vízbe kevertem az élesztőt, az útifű maghéjat a másik adag (50 ml) vízbe áztattam. Keverőtálba tettem minden hozzávalót és dagasztottam kb. 5 percig
Ragadós, folyós a tészta. A dagasztás végén beleszórtam a lenmagot, elkevertem. Hagytam egy órát kelni, majd erősen lisztezett (zabliszt) kézzel szilikonlapra kiszedtem, kissé átgyúrtam. 9 zsemlét formáztam, beletettem a sütőpapírral bélelt tepsibe, és lefedve pihentettem ismét egy fél órát. Hideg sütőbe tettem, 200 fokra kapcsoltam, ötven percig sütöttem őket. (40 percnél kivettem, tojással lekentem, napraforgó és szezámmagot szórtam rá, majd készre sütöttem.

Keresés