Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Egészségügyi tippek - A mentális egészség

Egészségügyi tippek - A mentális egészség

Az egészséges életmód többet jelent a fizikai egészségnél, emellett érzelmi vagy mentális egészséget is magában foglal. Az alábbiak olyan tanácsok, amelyekkel támogathatjuk a mentális egészségünket és és ezzel az általános jó fizikai egészségünket is.

Tippek:

Kap elég alvás naponta; a CDC a következőket javasolja korcsoport szerint (naps inclusive); 12-18 óra a születésről 2 hónapra, 14-15 óra 3-11 hónapos korig, 12-18 óra 1-3 éves korig, 11-13 óra 3-5 éves korig, 10-11 óra 5-10 éves korig, nyolc és fél kilenc és fél óra 10-17 éves korig, és a 18 és annál idősebbeknek hét és kilenc óra alvás szükséges . Az időseknek körülbelül hét-kilenc órára van szükségük, de nem alszanak olyan mélyen, és éjszaka felébredhetnek, vagy korán ébrednek, így a napsütés (mint a gyerekeknek szükségük van) lehetővé teszi számukra, hogy összegyűjtsék a hét-kilenc órát.

Vegyünk egy sétát és tükrözzük azt, amit legalább hetente többször lát és hall.

Próbáljon ki valami újat és gyakran (egy új étel, egy másik út a munkához, egy új múzeumi kijelző).

Néhány elme gyakorlatok (olvasd el, alkalmanként játssz a puzzle alatt).

Próbáljon erőteljesen összpontosítani egy folyamatra, és töltsön fel egy részletet egy vagy több óra alatt, majd szüneteltessen és pihentessen valamit (séta, testmozgás, rövid nap).

Tervezzen egy kis időt arra, hogy beszéljen más emberekkel a különböző témákról.

Próbáljon szabadidőt tenni olyan dolgok elvégzésére, amelyek minden héten érdeklődnek (hobbi, sport).

Ismerje meg a "nem" szavakat, amikor valami történik, amit nem akarsz, vagy nem vesz részt.

Jó szórakozás (menj egy utazásra valakivel, aki vásárolni szeretne, menjen horgászni, ne hagyja, hogy a vakáció elszabaduljon).

Hagyja magának elégedettségét az Ön és a nagy és kicsi eredményei (elégedettség fejlesztése).

Van egy baráti hálózat; az erős szociális támogatási rendszerekkel rendelkezők egészségesebb életet élveznek.

Sürgős segítséget és tanácsokat kérni, ha depressziósnak érezzük magunkat, öngyilkossági gondolataink vannak , vagy mérlegeljük magunkat vagy mások kárát.

A mentális egészséggel kapcsolatos gyógyszereket szedő emberek nem hagyhatják figyelmen kívül ezeket a gyógyszereket, függetlenül attól, hogy "jól" érzik, amíg megbeszélik helyzetüket a felíró orvosukkal.

Az elkerülési magatartás az egészséges életmód másik kulcsa. Az alábbiakban ismertetjük néhány fő elemet, hogy elkerüljük, ha valaki egészséges életmódot keres.

Keresés