Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.420 Ft
Menny.:db
Egységár: 24,20 Ft/ml
Erős gombaölő hatást tulajdonítanak neki, Csökentheti a vérnyomást csakúgy, mint a koleszterinszintet is. Jó hatással lehet az asztmára. Úgy gondolják, hogy a fekete magolaj rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
Várható szállítás:* 2024. április 03.

Egyedi HTML modul 1

Kérdés esetén kérem vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Leírás és Paraméterek

Néhány szó a feketekömény magolajról!


Mi a fekete magolaj?


Nigella sativa latinul. Egy kis virágzó bokor lila vagy fehér színű virágokkal, amelyek Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Nyugat-Ázsiában teremnek.

Maga a cserje olyan gyümölcsöket termel, amelyek apró fekete magvakkal rendelkeznek. Ezeket a fekete magokat már évezredek óta használják az orvoslásban.

A régészek is találtak ilyen fekete magokat King Tut sírjában, ezzel is igazolva történelmi szerepét a gyógyításban. A főzéshez is használják, a kenyér ízesítéséhez és savanyúságokhoz. Ezek a magok ehetőek, ízük keserű, gyakran hasonlítanak a köményhez vagy az oregánóhoz.

A fekete kömény magolaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek segíthetnek a gyulladás enyhítésében a testben és a bőrön.


Egészségügyi előnyök:

  • Gomba ölő hatású lehet, kiválóan alkalmazható a Candida albicans ellen (külsőleg).
  • Csökkentheti a vérnyomást: Sikeresen tesztelték olyan egyéneknél a fekete kömény magolajat, akiknek enyhén emelkedett volt a vérnyomása.
  • Csökkentheti a koleszterin szintet: Magas a linolsav és az olajsav tartalma. A magvak olaj tartalma nagyban függ attól, hogy hol termelik.
  • Alkalmazható lehet a rheumatoid arthritis tüneteinek javítása: A fekete kömény magolaj fogyasztása segíthet csökkenteni a gyulladásos rheumatoid arthritis tüneteit.
  • Csökkentheti az Aztsma tüneteit: A fekete kömény magolaj gyulladáscsökkentő hatásai kiterjedhetnek az asztmás tünetek javítására is. A légutakban jelentkező gyulladáscsökkentő hatás a bronchitis tünetein is segíthet.
  • Úgy gondolják, hogy a fekete magolaj rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Segíthet a bőrrák elleni küzdelemben, amikor helyileg alkalmazzák. Ez viszont nem nyert konkrét bizonyítást!
  • A fekete kömény magolaj számos alkalmazással és előnyökkel jár a problémás bőrproblémákra.

Példák a szépség és a bőr alkalmazására:

  • Hidratált haj: Fekete kömény magolaj kiválóan alkalmazható a hajra. Lágyítja és elősegíti a ragyogását.
  • Pattanás: A Journal of Dermatology & Dermatological Surgery szerint a 10 százalékos fekete kömény magolajjal készített krém alkalmazása jelentősen csökkentette a pattanások kifejlődését már két hónap elteltével. A tanulmányban résztvevők 67 százalékos elégedettségről számoltak be.
  • Psoriasis: A fekete kömény magolaj alkalmazása során kimutatták, hogy csökkenti a pikkelysömör plakkok előfordulását.
  • Lágyabb bőr: Fekete kömény magolajat kevertek különböző más olajokhoz és hidratáló szerekhez az eredmény a bőr nedvességének és hidratálásának javulása lett.
  • Sebgyógyulás: A fekete kömény magolaj alkalmazása során kimutatták, hogy csökkenti a gyulladást és a baktériumok jelenlétét a sebgyógyulás során. Bár nem tűnik hasznosnak új kollagénrostok előállításában, viszont más növekedési faktorokat serkenti ezzel támogatva a szervezetet új, egészséges bőr létrehozásában.

Ne feledje, a fekete magolaj nem helyettesítheti az orvos által adott orvosi rendelvényeket. De sok előnye van, amelyek támogatják a kezeléseket.

Kockázatok a fekete kömény magolaj fogyasztása során!


Előfordulhat, hogy a fekete kömény magolaj növeli a szervezet által a citokróm P450 útján feldolgozott gyógyszerek hatásait. Az enzimek ezen a módon metabolizálják a közönséges gyógyszerek 90% -át. A gyakori gyógyszerek közé tartoznak a béta-blokkolók, például a metoprolol (Lopressor) és a warfarin (Coumadin).

Ha rendszeresen vényköteles gyógyszereket szed, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt fekete kömény magot kúra szerűen kívánja fogyasztani. Ne hagyja abba a gyógyszereinek fogyasztását anélkül, hogy ne egyeztetne kezelőorvosával.

A fekete kömény magolaj segíthet a májműködésben, de túlzott fogyasztása viszont pont ellenkező hatást fejthet ki. Ha ezzel kapcsolatosan problémái lennének azonnal forduljon orvoshoz, hogy beállítsák a megfelelő adagoldást.  Bőrőn alkalmazva előfordulhat allergiás reakció. Mielőtt nagyobb felületen használná, tegyen egy próbát a bőr egy kisebb részén.

Következő ételekhez lehet kiválóan alkalmazni, de természetesen bármihez ízlés szerint.

  • kenyerek ízesítéséhez
  • pörkölt és megszórva bagett vagy keksz
  • Levesekhez, currieshez, tepsis krumplihoz
  • különböző mártásokhoz, mustár ízesítésére

Ajánlott adag:


Az általános napi ajánlott adag 1-2 teáskanálnyi testsúlytól függően. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a fekete kömény magolajat fogyasztani.

Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.

Az ebiomarket.hu webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: harmonia@ebiomarket.hu

* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az online biobolt (webshop) a paleo, a kompromiszumos, a diabetikus, cukormentes, lisztmentes, gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, laktózmentes, organikus élelmiszereket kedvelő és kereső vásárlói igényeket igyekszik kielégíteni melyekhez fontosnak tartjuk a természetes alapanyagokból készített kozmetikumok kínálatát is.

Diabetikus termékek: 

a cukorbetegek és diétázók egyaránt megtalálják üzletünkben a számukra megfelelő egészséges alapanyagokat, édességeket illetve a vércukorszint csökkentést segítő étrend kiegészítőket, gyógynövény termékeket.

Bio-, reformélelmiszerek: 

aszalt gyümölcsök, csírák, cukorhelyettesítők, édesítőszerek, diabetikus termékek, Natrium glutamát mentes ételízesítők/fűszerek, gabonafélék, gluténmentes termékek, lekvárok, mézek, olajok, pelyhek, fasírtporok, puffasztott, extrudált termékek, tönkölytészták, 100%-os gyümölcslevek, szörpök, teák,  gabonakávék, tejtermék-helyettesítők, csemegék.

Gyógynövények: 

étrend-kiegészítők, vitaminok, 100%-os, hidegen sajtolt magolajok, alkoholos kivonatok, kolloidok, gyógyteák, ganoderma termékek, zsírégető, fogyasztó teák, gyógynövényes krémek, balzsamok, fül- és testgyertyák, gyógynövényes krémek. 

Kozmetikumok, krémek: 

natúr szappanok, fürdősók, SLS mentes samponok, tusfürdők, Parajdi és Himalája fürdősók, 100%-os tisztaságú illóolajok. Shea vaj, kakaóvaj, argán olaj, mandulaolaj.

Paleolit termékek:

maglisztek teljes választéka, lisztkeverékek, tészták, édességek, édesítőszerek, csokoládék, kókusztermékek, étrend kiegészítők, vitaminok, homoktövis termékek, goji, natur, sózatlan magok,

Ezenkívül a kompromisszumos paleolit termékek is megtalálhatók: zabpehelyliszt, zabkorpa, zabpehely, magasabb szénhidrát tartalmú maglisztek, aszalt gyümölcsök, zabital, zabkrém. Cukormentes lekvárok, gyümölcslevek.

Öko-tisztítószerek: 

mosódióhéj, mosóparfűm, foszfátmentes folyékony mosószerek, öblítők, folyékony szappan.

Szendi Gábor könyvei, Mezei Elmira és Posta Renáta szakácskönyvei nagy választékban megvásárolhatóak. A könyvek kínálatában további, az egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatos fontosabb, napjainkban keresettebb könyvek is megtalálhatóak.

Keresés