Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Bio Szépségápolásról

A Bio Szépségápolásról

Nap mint nap rengeteg kamasz és felnőtt sminkel, sok ezer különböző eredetű és összetételű sminkeket alkalmazva. Ki az extrémitás, ki a természetesség jegyében alkot, azonban saját környezetünkből is kevés olyan példát tudnánk mondani, aki nem próbál legalább heti egyszer eltérni megszokott kinézetétől.

Ahogyan minden a világban, úgy a piacon fellelhető termékek is rohamosan változnak, újabb és újabb vállalatok kezdenek bele a sminkgyártásba. Pedig ez bonyolultabb, mint amilyennek hangzik. Kevés azon szerencsés egyén, akinek abszolút hibátlan bőre van, és nem érzékeny a különféle teljesen mű kozmetikumokra sem. Apró bőrhibák folyamatosan kialakulnak, ami természetesen nem gond, viszont, ha bennünket zavar, könnyedén elfedhető. Csak nem mindegy, hogy mivel.

Mivel másabb?

A bio sminkek természetes alapanyagokat és pigmenteket tartalmaznak, amelyeknek alapját a bio növénygazdaságok, valamint a vadon termesztett növények olajai adják, ezáltal megbizonyosodhatunk arról, hogy semmi féle felesleges növényvédő kemikáliát nem juttatunk bőrünkbe. A minősített bio sminkeket nem tesztelik állatokon sem, ezzel ellenezve az állatkísérleteket.

Eltérnek a hagyományos sminkektől továbbá abban, hogy a maszkosítás, és tökéletes fedés mellett törekednek a bőr táplálására és ápolására is. Közkedvelt alapanyag például a szezámolaj, ami vékony réteget képezve a bőrön véd az UV sugárzás ellen is.

Egészségesebb? 

A bio sminkek nem tartalmaznak parabénokat, szilikonokat, szintetikus festékanyagokat, és génmódosított összetevőket. Nincs bennük továbbá ásványi olaj, ami egyébként gátolja a bőr megfelelő lélegzését. Elkészítésük során nem használnak nanotechnikát, ezáltal a felvitt smink nem jut a pórusokba, hagyja szabadon levegőzni a bőrfelületet.

Az átállás

Kezdetben kellemetlen érzés lehet növényi sminkeket alkalmazni. Más állagúak, más az illatvilág, és talán még a felvitelük is különbözhet az eddig jól megszokottól. A kezdetleges fázis szintén magában hordozza a tisztulási folyamatot, ami alatt a bőrünk talán érzékenyebb, pirosabb, zsírosabb lehet az eddigieknél. Ezt az okozza, hogy a bőrünk elveszti természetes védekező mechanizmusát, nincs felkészülve arra, hogy másféle hatások érik, nincs eltömődve. Maga az átállás akár több hétig is tarthat, de mindenképpen érdemes kivárni a végét, ugyanis fantasztikus eredményeket kaphatunk. Bőrünk hálás lesz a törődésünkért!

Ha nem vált ki belőlünk allergiás reakciót a hagyományos összetételű smink, vagy nem érezzük szükségesnek az átállást, természetesen az sem okoz problémát. Fontos szempont azonban, hogy minden eszközünket megfelelően tisztítsuk, ezáltal is elkerülve mindenféle fertőzést.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészséges életmód

Keresés